Wat is de finale?

De finale is het moment waarop alle leerlingen uit het eerste of het tweede middelbaar hun talent kunnen tonen in de grootste sporttempel van het land: het Koning Boudewijnstadion. De finale is voorbehouden voor teams (en hun jaargenoten) die zich geplaatst hebben via de kwalificatiewedstrijden of die de Fair Play award gewonnen hebben.

Maar de finaledag is ook één groot sportfeest waarop iedere deelnemer nieuwe sporten kan ontdekken. En we kleden alles aan zoals bij de échte Olympische Spelen: met een openingsceremonie, een plechtige intrede in het stadion, een medaille-uitreiking op het podium, …

De finale gaat door op dinsdag 15 mei 2018 voor de eerstejaars en op donderdag 17 mei 2018 voor de tweedejaars.

Tientallen olympische sporten

Tijdens de sportinitiaties en de kwalificatiewedstrijden ging het om drie sporten: voetbal, softbal en atletiek. Maar op de grote finaledag komen veel meer olympische sporten aan bod. Leerlingen kunnen in en rond het stadion verschillende sporten leren: american football, baseball, handbal, worstelen, dans, volleybal, basketbal.. Maar ook boksen, judo, taekwondo en polsstokspringen staan op het programma. Leerlingen die deelnemen aan een sportsessie, krijgen een stempel op hun scorekaart.

Nog vragen?

Check de veelgestelde vragen over de finale >

Ga jij de uitdaging aan?

Vanf 23 augustus kan je je team(s) inschrijven voor de kwalificatiewedstrijden van Olympic Moves schooljaar 2017-2018.
Een datum prikken voor je sportinitatie(s) op school kan van  6 november 2017 tot 16 februari 2018. Klik hier.