Wat zijn de kwalificatiewedstrijden?

Olympic Moves is een competitie. En bij een competitie horen kwalificatiewedstrijden om te weten te komen welke teams het hoogst scoren in de verschillende disciplines.

De sterkste teams uit de kwalificatiewedstrijden mogen daarna met alle leerlingen van hetzelfde jaar uit hun school naar het Koning Boudewijnstadion om deel te nemen aan de finale.

Olympic Moves draagt fair play hoog in het vaandel. Daarom kiezen wij er bewust voor om niet enkel de beste ploegen te belonen, maar ook de sportiefste teams. De scholen die de fair play award winnen tijdens de kwalificatiewedstrijden mogen met alle leerlingen van hetzelfde jaar deelnemen aan de sportdag tijdens de finale in het Koning Boudewijnstadion.

Spannende sporten, in een Olympic Moves jasje

Bij ons duren voetbalwedstrijden geen negentig minuten, en staan er maar drie atletiekdisciplines op de agenda van de meerkamp (en geen zeven of tien). Softbal-wedstrijden zijn trouwens ook veel sneller afgelopen dan in het echt. De teams bestaan uit acht à twaalf leerlingen.

Dat doen we niet zomaar, natuurlijk. Olympic Moves wil zoveel mogelijk leerlingen de kans geven om zich te meten met hun leeftijdsgenoten. Verwacht je dus aan korte maar krachtige wedstrijdjes, waarin jouw leerlingen zich volop kunnen tonen aan elkaar en aan de monitoren.

Nog vragen?

Check de veelgestelde vragen over de kwalificatiewedstrijden >

De drie sporten van dit schooljaar

Voetbal

De populairste sport ter wereld mag natuurlijk niet ontbreken tijdens Olympic Moves. We spelen toernooien van acht tegen acht, over een half terrein. Je mag twaalf jongens en meisjes selecteren per team.

Softbal

In Amerika is softbal een populaire meisjessport. Hoog tijd dat we iedereen in België laten ontdekken waarom. In teams van acht (plus vier reserves) nemen jullie het tegen elkaar op. Belangrijk: softbal is een meisjessport!

Atletiek

Atletiek is dé oer-olympische discipline. Neem deel aan de Olympic Moves meerkamp, een combinatie van enkele uitdagende atletiekdisciplines.