Olympic Moves editie 2016-2017 zit erop

Een heel schooljaar lang werkten leerlingen van het eerste en tweede middelbaar toe naar dit moment: de finale van Olympic Moves in het Koning Boudewijnstadion in Brussel! Op 16 mei (voor de eerstejaars) en 18 mei (voor de tweedejaars) tekenden maar liefst 64 scholen present. Niet alleen de beste ploegen uit de regionale kwalificatiewedstrijden, ook de winnaars van de Fair Play Award beleefden samen met hun jaargenoten een onvergetelijke sportdag. Ook werd er door de finalisten gestreden voor de felbegeerde finaletrofee van Olympic Moves. Proficiat aan alle winnaars met jullie welverdiende winst!

Benieuwd waar jouw school eindigde? Check het hier.

Een dag van Olympisch kaliber
Na de initiaties op school en de regionale kwalificatiewedstrijden volgde de apotheose van Olympic Moves. De finale in het Koning Boudewijnstadion met alles erop en eraan: een indrukwekkende openingsceremonie, medaille-uitreiking en alles wat je nog meer verwacht van een olympische finale. Naast de sporten voetbal, atletiek en softbal die deel uitmaakten van de competitie binnen de finale was het aanbod aan sporten voor de meegereisde jaargenoten gevarieerder dan ooit: naast gewichtheffen en worstelen passeerden ook judo en polsstokspringen de revue. De vonken spatten ervan af, de winnaars van de finale glunderden van trots. En ook wie niet deel uitmaakte van een team was welkom: zo’n 5.000 jaargenoten van de finalisten daagden elkaar onderling uit om nieuwe sporten uit te proberen. Fun verzekerd!

Het doel: jongeren samen laten sporten
Voor het tweede jaar op rij slaagde Olympic Moves in haar opzet: jongeren nieuwe sporten en het plezier in het samen sporten laten ontdekken.

Enkele cijfers op een rij van Olympic Moves schooljaar 2016/2017:
– Er vonden 125 sportinitiaties plaats op scholen in heel België;
– 108 scholen namen deel aan de regionale kwalificatiewedstrijden;
– Een 500-tal jongeren haalden de finale in het Koning Boudewijnstadion en namen 5.000 jaargenoten mee voor een onvergetelijke dag.

Apetrotse meter en peter
“Ik vind Olympic Moves een schitterend initiatief. Het is een ludiek sportprogramma waarbij jongeren met verschillende disciplines in contact komen. Voor jongeren is een uitlaatklep cruciaal en door aan sport te doen kunnen ze zichzelf verder ontplooien.” – meter Kim Gevaert

“Olympic Moves zet jongeren in beweging. Ik vind het fantastisch dat dit initiatief actief bij scholen aanklopt en jongeren de kans geeft om samen met hun klasgenoten te sporten.” – peter Hans Van Alphen