Veelgestelde vragen Olympic Moves

Kom alles te weten over de spannendste sportcompetitie van het land!
Deze antwoorden zijn van toepassing op het Olympic Moves programma voor het schooljaar 2017/2018.

Vanaf wanneer kan ik mijn school inschrijven voor de sportinitiaties?

Vanaf 23 augustus 2017 tot  22 december 2017 kan je je als leerkracht LO registreren voor het Olympic Moves-sportprogramma 2017-2018. Op deze site vind je alle info. Met je login kan je vervolgens je team(s) inschrijven en sportinitiaties reserveren.

Hoe kan ik mijn school inschrijven?

Als leerkracht LO kan je je school inschrijven via deze link. Vul alle gegevens correct in zodat we je op de hoogte kunnen houden van de volgende stappen.
Niet vergeten: het hele programma is gratis voor de school. Enkel het transport van en naar de kwalificatiewedstrijden en de finale zijn ten laste van de school.

Kunnen mindervalide leerlingen deelnemen?

Uiteraard. Olympic Moves staat open voor alle leerlingen uit de eerste graad secundair onderwijs. Er wordt echter geen apart programma voorzien voor mensen met een handicap.

Welke leerjaren mogen zich inschrijven?

Olympic Moves richt zich dit schooljaar nog louter tot de eerste graad secundair onderwijs. Scholen kunnen dus enkel eerstejaars inschrijven, enkel tweedejaars of beide jaren. In de toekomst willen we Olympic Moves uitbreiden naar de tweede en derde graad.

Welke scholen kunnen zich registreren?

Olympic Moves staat open voor alle scholen uit het secundair onderwijs. Elke school kan zich inschrijven met de leerlingen van de eerste graad (eerste en tweede middelbaar).

Waarom zou ik deelnemen met mijn leerlingen en school?

Olympic Moves is in de eerste plaats een leuke manier om nieuwe sporten te ontdekken. Leerlingen steken bovendien erg veel op van de tips van ervaren en gediplomeerde monitoren en coaches die de sportinitiaties begeleiden. Als leerkracht LO krijg je trouwens de nodige begeleiding bij het voorbereiden van de competities, en zelfs bij het integreren van deze sporten in je gewone lesprogramma. Tenslotte: Olympic Moves is helemaal gratis voor scholen en leerlingen, dankzij de ondersteuning van Team Belgium en de verschillende sportfederaties. Enkel het transport van en naar de kwalificatiewedstrijden en de finale zijn ten laste van de school.

Waarom ondersteunt Coca-Cola Olympic Moves?

Jongeren kennis laten maken met verschillende olympische sporten en de olympische gedachte, dát is wat we willen bereiken en waar het bij Olympic Moves om draait.
Team Belgium (BOIC), BVLO, Coca-Cola en verschillende sportorganisaties hebben daarom de handen in elkaar geslagen om dit nieuwe schoolsportprogramma te organiseren.