Wat is Olympic Moves nu precies?

Olympic Moves is een sportprogramma dat jongeren via een leuke competitie aanzet om meer te sporten en zo de olympische waarden te ontdekken. We begeleiden jou als leerkracht LO om met je leerlingen door te stoten tot in de finale.

Het programma telt drie fases:

 • Sportinitiaties (van december 2017 tot mei 2018)
  Workshops gegeven door ervaren monitoren en gediplomeerde trainers, bij jou op school. We geven de sessies tijdens de schooluren en met professioneel materiaal. Als LO-leerkracht moet je helemaal niets voorbereiden.
 • Kwalificatiewedstrijden (maart 2018)
  Kwalificatiewedstrijden die bepalen welke teams straks een ticket veroveren voor de finale in het Koning Boudewijnstadion.
  Op woensdagnamiddag nemen teams van verschillende scholen het tegen elkaar op in drie disciplines. Olympic Moves zorgt voor begeleiding en arbitrage.
 • Finale (15 mei 2018 voor de eerstejaars en 17 mei 2018 voor de tweedejaars) 
  Een finaledag in het Koning Boudewijnstadion als apotheose van het programma. De geplaatste scholen kunnen er met al hun jaargenoten proeven van verschillende disciplines en strijden om goud.

Deelnemen aan Olympic Moves is helemaal gratis voor de school én voor de leerlingen.
(Enkel het transport van en naar de kwalificatiewedstrijden en de finale zijn ten laste van de school.)

Wie mag meedoen?

Alle scholen uit het secundair onderwijs mogen zich inschrijven. Olympic Moves is een sportprogramma voor leerlingen uit de eerste graad (eerste en tweede jaar van het middelbaar onderwijs).

Je mag inschrijven met één of twee teams per graad. Als een team zich plaatst voor de finale mogen alle leerlingen van hetzelfde jaar die dag mee naar het Koning Boudewijnstadion om er te sporten én te supporteren.

Vanaf 23 augustus 2017 kan je je school inschrijven voor Olympic Moves schooljaar 2017/2018.
Registreer je 
hier en blijf zo op de hoogte over Olympic Moves 2017/2018.

Nog vragen?

Check de veelgestelde vragen over Olympic Moves >

De drie sporten van dit schooljaar

Voetbal

De populairste sport ter wereld mag natuurlijk niet ontbreken tijdens Olympic Moves. We spelen toernooien van acht tegen acht, over een half terrein. Je mag twaalf jongens en meisjes selecteren per team.

Softbal

In Amerika is softbal een populaire meisjessport. Hoog tijd dat we iedereen in België
laten ontdekken waarom. In teams van acht (plus vier reserves) nemen jullie het tegen elkaar op. Belangrijk: softbal is een meisjessport!

Atletiek

Atletiek is dé oer-olympische discipline. Neem deel aan de Olympic Moves driekamp, een combinatie van enkele uitdagende atletiekdisciplines.