Wat is Olympic Moves nu precies?

Olympic Moves is een sportprogramma dat jongeren via een leuke competitie aanzet om meer te sporten en zo de olympische waarden te ontdekken. We begeleiden jou als leerkracht LO om met je leerlingen door te stoten tot in de finale.

Het programma telt drie fases:

 • Sportinitiaties
  Workshops gegeven door ervaren monitoren en gediplomeerde trainers, bij jou op school. We geven de sessies tijdens de schooluren en met professioneel materiaal. Als LO-leerkracht moet je helemaal niets voorbereiden.
 • Kwalificatiewedstrijden
  Kwalificatiewedstrijden die bepalen welke teams straks een ticket veroveren voor de finale in het Koning Boudewijnstadion.
  Op woensdagnamiddag nemen teams van verschillende scholen het tegen elkaar op in drie disciplines. Olympic Moves zorgt voor begeleiding en arbitrage.
 • Finale  
  Een finaledag in het Koning Boudewijnstadion als apotheose van het programma. De geplaatste scholen kunnen er met al hun jaargenoten proeven van verschillende disciplines en strijden om goud.

Wie mag meedoen?

Alle scholen uit het secundair onderwijs mogen zich inschrijven. Olympic Moves is een sportprogramma voor leerlingen uit de eerste graad (eerste en tweede jaar van het middelbaar onderwijs).

Je mag inschrijven met één of twee teams per graad. Als een team zich plaatst voor de finale mogen alle leerlingen van hetzelfde jaar die dag mee naar het Koning Boudewijnstadion om er te sporten én te supporteren.

Nog vragen?

Check de veelgestelde vragen over Olympic Moves >

De drie sporten van dit schooljaar

Voetbal

De populairste sport ter wereld mag natuurlijk niet ontbreken tijdens Olympic Moves. We spelen toernooien van acht tegen acht, over een half terrein. Je mag twaalf jongens en meisjes selecteren per team.

Softbal

In Amerika is softbal een populaire meisjessport. Hoog tijd dat we iedereen in België
laten ontdekken waarom. In teams van acht (plus vier reserves) nemen jullie het tegen elkaar op. Belangrijk: softbal is een meisjessport!

Atletiek

Atletiek is dé oer-olympische discipline. Neem deel aan de Olympic Moves driekamp, een combinatie van enkele uitdagende atletiekdisciplines.