Wat zijn de sportinitiaties?

Een nieuwe sport? Die moet je eerst leren natuurlijk. En dat is precies wat we doen tijdens de sportinitiaties. Onze ervaren monitoren geven normaal training aan topatleten, maar komen nu jouw leerlingen een nieuwe sport aanleren.

Vergis je niet: tijdens Olympic Moves zijn trainingen nooit saai of eentonig. Wel zijn ze origineel, creatief en héél plezierig. Zet je dus schrap voor hypermoderne oefeningen, bijzondere toestellen en onverwachte methodes. Wij zorgen voor alle materiaal, als school moet je enkel de sporthal ter beschikking stellen.

Voetbal, softbal of atletiek

Tijdens Olympic Moves zoomen we in op drie sporten:

  • Voetbal
    Het spelletje dat alle jongeren spelen als ze een bal vinden. Maar hoe word je nu een Hazard of Dembélé? Hoe kan je het hardst trappen? En waar moet je de bal precies raken om hem met een krul in de kruising te laten verdwijnen?
  • Softbal
    Alle Amerikaanse meisjes spelen softbal. En laat je door de naam niet in de war brengen: het is allesbehalve een sport voor watjes. Of waarom denk je dat we een batting cage meenemen naar jouw school?
  • Atletiek
    De moeder van alle sporten. Onze meerkamp bestaat uit uitdagende atletiekdisciplines. Opgepast, Usain Bolt!

Je kiest op voorhand voor welke sport je een initiatie wilt. Alle deelnemende leerlingen krijgen op dezelfde dag les in dezelfde sporttak.

Praktisch

De sportinitiaties vinden plaats tijdens de lessen, in drie opeenvolgende blokken van 45 minuten. Telkens nemen de ervaren monitoren een groep van 25 leerlingen onder de arm, zodat aan het eind van de voormiddag of namiddag 75 leerlingen een nieuwe sport onder de knie hebben.

Je kan als school twee sportinitiaties organiseren, als je tenminste ook twee teams afvaardigt voor de kwalificatiewedstrijden. Dat mag in dezelfde sport zijn, of in twee verschillende sporten.